Make your own free website on Tripod.com

PASAATITUULEN MATKASSA - TIMON AJATUKSIA 6.10.En tiedä, miksi halusin matkustaa Etelä Afrikkaan. Päätös tuli parin viikon aikana idean alkuun laittamisesta. Se oli hyvä päätös samoin kuin matkakumppani. Me molemmat etsimme etukäteen tietoja matkakohteesta, Hannu etsi minua paljon enemmän.

Matka oli todella onnistunut. Varmaakin yhtenä syynä on, ettei meillä ollut tarkkaa aikataulua, vaan suunnittelimme edellisenä iltana tai kyseisenä aamuna päivän ohjelman. Joskus huomasimme mielenkiintoisen kohteen kesken päivän ja päätimme tutustua siihen. Monesti tuollainen ex-tempore –kohde oli jokin eläin, jota jäimme kuvaamaan. Valaiden lisäksi niitä oli muitakin.

Lauantaista muodostui ”lepopäivä”. Sitäkin tarvitaan jottei tule stressiä. Silloin aamusää ei innostanut lähtemään liikkeelle. Iltapäivällä sitten teimme pienen matkan.

Kohteiden tutustumisjärjestys oli meillä onnistunut, tärkeät ja säävaraukselliset kohteet näimme todella hyvän sään aikana, paitsi ”safarí” , jolloin palelin, vaikka opas oli shortseissa. Tosin hänkin vaikutti varsin viluiselta. Meillä oli myös hyvä onni tapahtumien kanssa; olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Matka kesti vain viikon verran, joten se rajoitti heti tutustumiskohteiden määrää, esim kunnon safari olisi vaatinut viikon verran lisää matka-aikaa. Me käytimme sen ainoan viikon hyvin.

Kuvia otimme todella paljon, minulle selvisi vasta kotona ettei kaksi pienempää muistikorttiani olleetkaan alunpitäen tyhjiä. Se ei vaikutttanut kuvaamiseen, olihan kapasiteettia jäljellä. Kamerallani otettiin 727 kuvaa, joista neljä epäonnistui kortin tekniseen vikaan, joka korjaantui kun kortin formatoi. Häiriö ei vaikuttanut kuvaamiseen, kun ravintolahenkilö huomasi sen. Kamerat vaihtuivat ajoittain jollekin toiselle henkilölle. ”Safarin ” opas otti ensimmäisellä kerralla varovasti vain yhden kuvan kamerallani. Myöhemmin hän huomasi meidän haluavan paljon kuvia ja toimi sen mukaan.

Kiitos Hannulle, hän on erittäin hyvä matkakumppani, matkaopas ja autonkuljettaja vasemmankätisessä liikenteessä. Erikoiskiitokset lauantain illallisesta, se kruunasi koko matkan. Se oli paras miljöö, jossa olen syönyt. Ravintola-aterioista se oli toinen elämäni kahdesta parhaasta. Palvelu Steenbergissä oli todella ensiluokkaista.

Parhaimmat kiitokset kaikille minua tavalla tai toisella onnitelleille.


Timo


Takaisin