Make your own free website on Tripod.com

MATKAPÄIVÄKIRJA - KESKIVIIKKO 4.10. Lähtöpäivä
Kuva otettu aiemmin eikä vasta lähtöaamuna


Hannun muistiinpanoista:
"Istun ravintolan kuistilla aamiaisella siemaillen teetä tehden samalla havaintoja Simon's Townin aamusta, tosin rajoittuneena näkymään sataman suuntaan. Vesi on todella alhaalla ja nuoret naurulokit käyskentelevät rannan levien joukossa etsien aamupalaa nekin. Taivaalla ei ole pilven hattaraakaan, vaan aamuaurinko valaisee niin sataman kuin länsi- ja luoteispuolen vuorenrinteet. Reissu on siis päättymässä yhtä hienoissa merkeissä kuin se alkoikin.

Minulla ei ole kiire minnekään ja onhan viimeinen aamiainen täällä...tällä erää. Olen iloinen, että Timo pyysi minut mukaansa tänne. Tämä on ollut vertaansa vailla oleva elämys. Normaali arki on usein niin hektinen, että tällainen Simmon's Townin kaltainen rauhallinen pikkukaupunki on mitä parhainta vastapainoa kiireelle. Tosin tajusin, että päivämme ovat ollet sen verran täynnä puuhaa, että vain yhtenä iltana on televisio ollut auki ja silloinkin vain säätiedon verran. Meillä ei kertakaikkiaan ole ollut halua viettää aikaa sen edessä kun parempaakin on ollut tarjolla.

Se vähä mitä Etelä-Afrikkaa on ehtinyt tällä matkalla nähdä on tehnyt syvän vaikutuksen. Maa, joka kamppailee Apartheidin jälkimainigeissa on elpymässä. Täällä saa hyvää kohtelua kaikilta, ihmiset ovat ystävällisiä, positiivisia ja yritteliäitä. Täällä on niin rikkaita kuin köyhiäkin, mutta silti kokonaisuus on mieliinpainuva. "


Kello on 22:05 paikallista aikaa Kapkaupungin lentokentällä. Täällä on sama langaton verkko-operaattori kuin hotellissa, joten sivun päivitys onnistuu hienosti. Signaalin taso täällä on mitä parhain kun hotellissa oli ajoittain pieniä ongelmia.

Klikkaa kuva isoksi
Sota-aikainen valonheitin
Kirjauduimme hotellista kymmemen minuuttia ennen taka-aikaa eli 10:50. Pihalla hyvästelimme hotellin johtajan, miellyttävän noin neljäkymppisen naisen. Tämän jälkeen alkoi ajo kohti Kapkaupunkia, mutta emme päässeet kuin vajaan kilometrin kun poikkesimme Etelä-Afrikan merivoimien museoon Simon's Townissa. Vietimme pari tuntia tutustuen heidän historiaansa. Seuraava pysähdys tuli eteen Fish Hoekissa kun pysähdyimme kuvaamaan...valaita. Ne olivat lähes rannassa ja niitä näkyi paljon. Laskimme ainakin 5 paria, Yhdessä vaiheessa samassa kimpassa oli neljäkin valasta. Katsojia oli rannan täydeltä. Matka jatkui sitten moottoritietä M3 kaupunkiin, jossa päätimme tutustua ensiksi Hyvän Toivon linnoitukseen (Castle of Good Hope). Ensi yrittämällä parkkipaikalla oleva "vartija" (lue työtön, joka pitää hieman silmällä autoja) pyysi 126 randia sekä lipusta että parkkimaksusta. Meistä se tuntui kovalta kun olimme oppineet tuntemaan hintatason. Siksi se osoittautuikin. Liput maksoivat 20 randia ja kolmen tunnin parkista selvittiin 18 randilla.

Klikkaa kuva isoksi
Castle of Good Hope
Itse linnoitus oli mielenkiintoinen kuvaten aikakautta vuodesta 1666 alkaen, jolloin nykyinen linnoitus rakennettiin edellisen paikalle. Lisää mielenkiintoa toi kaikkialle näkyvä Pöytävuori, joka massiivisena koristi lähes jokaista ottamaamme kuvaa. Timo mainitsikin jossain vaiheessa, että on mukava katsella muutakin kuin Pöytävuorta. Linnoitusvisiitin jälkeen teimme patikkareissun kaupungille näyteikkunaostoksille ostamatta kuitenkaan mitään muuta kuin fish & chips Hannulle välipalaksi. Iso kappale Snoek-kalaa ja suuret ranskalaiset maksoivat hurjat 21 randia (n. 2 euroa).

Tässä vaiheessa Timo joutui jo laittamaan kameraansa kaikista viimeisimmän flash-muistikortin sillä kaikki muut olivat jo täynnä. Tämäkin oli jo osittain kertaalleen tyhjennetty. Hänellä on jäljellä juuri tällä hetkellä mahdollisuus 16 kuvaan.

Ennen lähtöä kentälle oli vielä vuorossa käynti Signal Hill -vuorella. Tie sinne vaati aikamoista huimapäisyyttä ja Timo halusikin jäädä 3 km päähän huipusta kuvaamaan mahtavaa näkymää Hannun ajaessa huipulle saakka. Näkymä huipulta(kin) oli mahtava. Hannun mielestä koko reissun parhain ja kaunein jota edesauttoi upea auringonpaiste. Päivä oli muutenkin kovin lämmin ja jouduimme käyttämään auton ilmastointilaitetta voidaksemme ilman turhaa hikoilua ajella sinne tänne.

Klikkaa kuva isoksi
Näkymä Atlantille. Taustalla
vankilasaari Robben Island
Klikkaa kuva isoksi
Victoria & Alfred Waterfront
Klikkaa kuva isoksi
Kapkaupungin keskustaa
Klikkaa kuva isoksi
Iloinen huoltamotyöntekijä
Matkalla kentälle kävimme tankkaamassa vuokra-automme ja ajoimme sen palautuspisteeseen, jossa se vastaanotettiin, tarkastettiin ja meille toivotettiin hyvää matkaa. Tämän päivän kuvat lisäämme myöhemmin kun siihen on mahdollisuus, sillä boarding alkaa juuri näillä hetkillä.

Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon matkalaukkujemme painot: Timolla 18.25 kg ja Hannulla 19.00 eli kovin lähellä maksimia.


Takaisin